Voetreflexologie

Vanaf heden mag ik met trots ook voetreflextherapie geven. Als er een thema wat moeilijker bereikbaar is via de beeldende werken, die bij Humming Pencil centraal staan, kan ik via de reflexologie waarschijnlijk een ingang vinden. Dit kan zowel op de handen als de voeten.
Voetreflextherapie is een veilige, niet-invasieve, medicijn-vrije en natuurlijke therapie.
Het lichaam wordt gespiegeld in onze voeten. Als er iets niet helemaal lekker zit in het lichaam, kan het meestal via drukpunten in de voeten worden verholpen of verlicht. Denk hierbij aan obstipatie, krampjes, neusverkoudheid, oorpijn en problemen bij de stofwisseling. Het kan ook helpen bij niet lichaam specifieke klachten, zoals slecht doorslapen of moeite om te ontspannen.
Voetreflextherapie is een therapievorm waarbij er geen kleding uit hoeft, zoals bij massage, en het is overal uitvoerbaar.
Om ook de kleinste deelnemers aan onze maatschappij een steuntje in de rug te geven, zal ik voornamelijk voor de kinderen onder de 4 jaar reflexologie geven.
Babyreflexologie kan al vanaf 4 weken worden gebruikt. Zodra het kind gaat kruipen, vaak rond de 8 maanden, wordt er peuterreflexologie toegepast.
Humming Pencil gaat de babyreflexologie aanbieden om op een positieve manier bij te dragen aan het welzijn van het kind en mogelijk ook die van de opvoeder.
Bij Floor Tuinstra heb ik de cursus baby- en peuterreflexologie gevolgd. Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt, kun je voor meer informatie over voetreflexologie kijken op www.floortuinstra.nl